0
1
18September Strapdag

Vrijdag 21 september doet ook de Biesweide mee aan de STRAPDAG. 

 Bedoeling van de strapdag?   Het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen.  Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

We laten dus de auto zoveel mogelijk thuis... De fiets? De step? Skateboard? 

Meer info vindt u op: https://www.octopusplan.info/strapdag/

 
18September Vrije dag!

 
16September Nieuwe leerlingenraad

De nieuwe leerlingenraad is verkozen.... Uit onze lagere klassen 4, 5 en 6 werden telkens twee leden verkozen.  Deze zes enthousiaste kinderen zien het alvast zitten om enkele initiatieven uit te werken gedurende dit schooljaar. 

Ze gingen zich al voorstellen in de klassen en met dit filmpje doen ze dit even aan jullie.... 

 
15September Toon je sportclub@school

De beelden spreken voor zich..... 

 
11September Infoavonden

Ouders zijn welkom op onze infoavonden... 

 
10September Startviering

Het derde leerjaar verzorgde de startviering. We konden tevens kennis maken met de nieuwe pastoor Patrick.

We willen het schooljaar starten vol goede moed, met dank voor alle kansen die we zullen krijgen! En laat ons vooral niet vergeten: SAMEN, niet alleen. Als dit lukt, dan gaat 'de vlieger' zeker op in onze Biesweide! 

 

 
10September Kastje met kleuren...

Even onze kleurtjes herhalen vanuit onze zorgwerking... Vorig schooljaar, in maart werd dit opgestart. Een goede opfrissing voor de leerlingen, de leerkrachten en bij deze ook voor de ouders... 

We hebben gele en rode kaarten maar ook blauwe, oranje en groene. Op die manier willen we het gedrag van de leerlingen wat meer 'kleur' geven, ook goed gedrag. Dit alles zit mooi verpakt in een speelplaatskastje! En elke lade heeft zijn kaartjes...

Hallo! Ik ben Blauw! En oeps … loopt er iets verkeerd voor één keertje? Kan eens gebeuren! Dan krijg je een opmerking … Of krijg je een blauwe sticker of stempel die je helpt herinneren waar je moet op letten...... Maar doe je het dan weer goed?  Dan verdien je een duim! Ga zo door.

Heyla! Ik ben Oranje! Misschien moet juf of meester alweer een opmerking geven. Er worden afspraken gemaakt met de juf of meester. En krijg je tips hoe je het beter kunt doen! Je wordt nu goed in het oog gehouden!

Jip! Ik ben Geel! Lap … voor de zoveelste keer niet in orde? Alweer dezelfde opmerking?  Of maakte je het  te bont? Altijd maar plagen?  Ruzie alweer?  Iemand gekwetst of opzettelijk pijn gedaan? Dan krijg je geel! En krijg je een taakje of werk van je juf of meester.  Hopelijk pas je nu je gedrag aan!  Deze kaart gaat mee naar huis!

Joep! Ik ben Rood. Dit is de laatste stap. Al enkele gele kaarten gekregen? En nog steeds hetzelfde gedrag? Of heb je deze keer echt helemaal de grens overschreden?  Dit wordt ernstig nu. Je krijgt een rode kaart … samen gaan we nu rond de tafel zitten. Mama en papa worden er bijgehaald. We zoeken samen een oplossing! Want zo kan het niet meer verder. Dit wordt jouw laatste kans!

Maar… er is ook een groene lade.  En ik ben Groen en bewaar de complimentjes! Fair gespeeld? Bij de tweede bel stil? Een discussie goed opgelost? Iemand die op de groene bol stond laten meespelen? Dan verdienen jij of je klas een groene kaart! Doe zo voort!

 
08September Toon je sportclub@school

Toon je sportclub@school... Ook met de Biesweide willen we onze sportclubs promoten! Dus... we zijn benieuwd hoeveel leerlingen (en leerkrachten?)  we in sportkledij kunnen begroeten woensdag aanstaande... 

 
03September Start van het schooljaar...

Het startschot is gegeven... Na een warme, droge zomer staat de Biesweide terug frisgroen. Op onze Open School Dag konden de ouders, samen met de kinderen al even komen rondneuzen en kennismaken met de leerkrachten.

Op 3 september startte dan ons 'Biesweidival'! Een belevenis van 10 maanden lang...

De tenten worden terug opgeslagen voor een schooljaar lang. Vol goede moed kunnen we met zijn allen enthousiast op ontdekking gaan.

Een overzicht van de vakantiedagen vindt u onder 'Documenten' - 'Voor ouders'.

In de 'Kalender' worden naast de vrije dagen ook andere schoolactiviteiten aangeduid.

 
28Augustus Boekenkaftdag

De Letterschuur Zonnebeke nodigt jullie uit. Ook ouders zijn welkom mét hun kind(eren)! 

 
22Augustus Klaslijsten 2018-2019

U kunt de lijst met de verdeling van de leerlingen terugvinden onder 'Documenten' - 'Voor ouders'. 

Enkele leerlingen zijn nog onder voorbehoud. 

 
21Augustus OPEN SCHOOL

Het schooljaar komt stilaan in zicht. De Biesweide zet de poort open op vrijdag 31 augustus.  Dan kan u een kijkje nemen in de klassen, een praatje slaan met de leerkrachten, wat info verkrijgen omtrent het nieuwe schooljaar, ...

Welkom!  Kleuterafdeling: 17u.-19u.  - Lagere afdeling: 17u.30 - 19u.30 

Ook onze ouderraad zal er aanwezig zijn. 

 

 
10Juli Klassen 2018-2019

Hieronder geven we u de geplande klasverdeling mee voor het komende schooljaar. Deze info is onder voorbehoud!

De titularis staat telkens eerst vermeld met daarachter (tussen haakjes) welke juf of meester er komt helpen. Het doorschuiven van de leerlingen en hierbij dus de info bij wie uw zoon/dochter zit, wordt eind augustus bekend gemaakt. 

L6: juf Justine (meester Matthijs)
L5A: juf Siska
L5B: juf Eugenie
L4: juf Katrien (meester Carlos / juf Annelies)
L3: juffen Karien K. en juf Darline
L2A: meester Mario (juf Annelies)
L2B: juffen Ilse en Leila
L1A: juf Karien M. (juf Ilse)
L1B: juf Lies (juf Leila)
K3A: juf Griet
K3B: juf Charlot
K2A: juf Leen
K2B: juf Stéphanie
K1: juf Sylvianne
Kp: juf Diane
Ambulante juf in het kleuter: juf Mirèse
 
29Juni Slotviering

Het schooljaar werd ook afgesloten met een viering. Deze werd voorbereid door klas 4A. Het thema was: Spiegel je mee? 

Het doet goed om eens een selfie te nemen. Hoe zie jij jezelf in de spiegel? Hoe kijk je terug op dit schooljaar? Momenten van dankbaarheid, bezinning, .... en ook afscheid.  Afscheid van de leerlingen van klas 6 én ook van diaken Lode, die nu naar Ieper 'verhuist'.

Zesdeklassers, dat het jullie goed mag gaan! Veel geluk in 'het volgende hoofdstuk'.

Lode, dank je wel voor de fijne samenwerking! Hopelijk stelt u het heel goed in Ieper. 

 
29Juni Rode dag...

De groene Biesweide kleurde opnieuw eens in het ROOD. De leerlingenraad organiseerde een feestje ter gelegenheid van het einde van het schooljaar én de Rode Duivels die de voorronde perfect afwerkten....

Ze zorgden voor muziek en een rood drankje voor alle leerlingen. Natuurlijk werd er ook een partijtje voetbal gespeeld.... én... de RODE ploeg heeft gewonnen! 

 
28Juni Laureaat schoolsport

Een basisschool moet van alle markten thuis zijn...ook van de sportmarkt. Dankzij de verschillende deelnames aan schoolsportactiviteiten in en buiten de gemeente, kregen wij het diploma van LAUREAAT. Daar mogen we toch een beetje fier op zijn, niet? 

 
28Juni Sportieve kleuters

Mooi weer... de sfeer van het WK... Ook de kleuters gingen een voormiddag de sportieve toer op.

Via een doorschuifsysteem werden verschillende proeven afgelegd... en als beloning: een IJSJE! 

 

 
06Mei Optreden KLEUTER

Het Groot-Ouder-Feest is achter de rug. Curieuze Neuzeke kan terug rondvliegen op haar bezem....

U kunt de filmopnames bekijken en downloaden via een link. Er zijn ook foto's te bewonderen.

Ga hier voor naar de pagina van de betreffende kleuterklas. 

 
14Mei Foto's bosklas

De foto's van de bosklas van klas 3 en 4 kan je via een link bekijken én downloaden.

Kijk hiervoor naar de pagina van de klas.

 
09Mei Dank u, Kangoeroeraad.

Dankzij de steun van Cera kon de Kangoeroeraad de kleuterspeelplaats verder uitrusten met fietsjes en een ballenvanger. De ouderraad wenst de kleuters en hun juffen veel speelplezier toe!

Wij danken de Kangoeraad voor hun inspanningen en steun aan de school! 

 
Verkeersweek in de Biesweide

Twee jaar geleden behaalden we de prijs van 'Meest verkeersvrije school van West-Vlaanderen'... weet u nog? Een reden te meer om 'verkeersveiligheid' op regelmatige basis in de aandacht te plaatsen. 

Er waren opnieuw talrijke activiteiten, verspreid over verschillende klassen: controle van de fietsen, bezoek van de politieagent, info omtrent de dode hoek, de 'kantelauto' (belang van de gordel!), oversteken, de fiets poetsen, verkeersquiz, miss en mister fluo, fietsbehendiqheid, zingen over veiligheid, tekenen, ......

 We danken alle medewerkers en hopen dat de ouders evenzeer meewerken aan de geleerde aandachtspunten!

Veilige groeten!

 
CurieuzeNeuzen

Curieuzeneuzen... en deze keer gaat het niet over het optreden van het kleuter... maar wel over de actie betreffende de luchtkwaliteit in Vlaanderen. De Biesweide doet inderdaad mee, net als 19.999 andere curieuzeneuzen.  Juf Lies nam het initiatief hiervoor.

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland. 

De resultaten worden bekend gemaakt in september 2018. Benieuwd of het in de Biesweide gezonde lucht is...  Meer info: https://curieuzeneuzen.be. Hier ziet u bijvoorbeeld ook waar nog meetpunten zijn. 

 
Project oorlog in klas 2

In het begin van het schooljaar kwam het project 'Kleine Sam en de Grote Oorlog' aan bod in klas 2. Het project werd ingediend in de provincie. Daar schenkt men dit jaar namelijk veel aandacht aan de herdenking van de Grote Oorlog. Klas 2 werd  bekroond met de 4de prijs door de provincie West-Vlaanderen.

Zij mochten onlangs hun prijs afhalen in Boeverbos. Voor de powerpoint met wat meer uitleg van het thema: klik Hier

 
Curieuze Neuzeke

Aanstaande vrijdag en zaterdag: optreden van onze kleuters...

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op zaterdag 5 mei, 14u.30 of 16u. Vrienden, familie, ... zijn welkom! 

 
Chocomelk voor Broederlijk Delen

Eén van de acties voor Broederlijk delen is onze Chocostop. Vrijdag 23 maart konden leerlingen, ouders of grootouders genieten van een warmte kop chocomelk. De opbrengt gaat naar Broederlijk Delen. 

 
Jullie pinnen, wij kunnen winnen...

Met klas 6 doen we mee aan een wedstrijd van Die Keure. We deden een minuutje onze ogen dicht en droomden even over een bibliotheek op school..

Alle ideetjes hebben we gebundeld en in een moodboard gegoten.. Deze foto werd door de uitgeverij op Pinterest geplaatst.

Mogen we jullie (en vrienden, familie,..) vragen om onze foto te "pinnen"?
https://pin.it/rhdy6wiaufoay7

De vier ontwerpen met de meeste pins winnen een Ikea-bon ter waarde van 500 euro (!!) en een Verrekijkerbieb naar keuze.

(Stemmen kan tot 31 maart.)

De meeste dromen zijn bedrog... Deze hopelijk niet!

 
Eetfestijn 2018

Onze tweedaagse is achter de rug... Een aperitiefje, lekker eten, een goede babbel, schmink, springkasteel, tombola, ...of toch nog een stukje taart? Draaien aan het rad?  Het was er allemaal....

Oh ja, de winnaars van de 'mooie prijzen' uit de tombola zijn:

De 'speaker' is voor Nicolas Vanryckeghem.
Brievenbus 1 is voor Ringo Declercq.
Brievenbus 2 is voor Jürgen Vandenberghe.
De blender is voor Petronella Bruggeman.
 
Van harte dank voor jullie aanwezigheid en steun. De inkomsten zullen zeer goed benut worden voor de werking van de school. 
 
 
Vastenviering klas 3

Vrijdagnamiddag 23 februari waren we samen in de kerk. Samen op weg naar Pasen. De leerlingen van de 3de klas o.l.v. juf Darline en juf Karien namen alvast het voortouw... Het is bijna lente. We zien dat leven doorbreekt. De natuur herleeft en alles wordt terug wat groen. Niet alleen in de natuur maar ook in de verhalen over Jezus' leven door de dood heen. In deze viering mogen we zien hoe Jezus een hart heeft voor mensen, die hen weer doet opstaan. 

Laat ons even in de spiegel kijken... Door vergeving te vragen en ook te bidden vanuit onze kleinheid en onze grote verlangens, dankbaar om de schepping, de aarde en de zon en om Gods droom voor ons met een toekomst vol van geluk. 

>

 
Soepverkoop

 

Dank u wel, ouderraad voor de organisatie van de SOEPVERKOOP.

Dank u wel, ouders, grootouders, .... voor het kopen van de pakketten.

Hopelijk lukt(e) het maken van de soep... Smakelijk!

Kijkt u ook eens op de facebookpagina van onze ouderraad? 

https://www.facebook.com/OuderraadDeBiesweide/

 

 
Eetfestijn 10-11 maart

Even herinneren....

Inschrijven kan via de bestelstrook of telefonisch. Uw inschrijving is pas definitief na betaling (overschrijving).

(Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Indien nodig bekijken we hiervoor het tijdstip van betaling.)

 
Vorige12Volgende