0
1
16November Trefbaltornooi

Ondertussen is er in onze Biesweide een trefbaltornooi gestart: een organisatie van onze leerlingenraad. 

De leerlingen van klas 4,5 en 6 kregen de kans zich hiervoor in te schrijven. Daarna werden gemengde ploegen gemaakt en die mochten dan een eigen naam kiezen. De voorrondes zullen bepalen wie naar de volgende ronde gaat en uiteindelijk wie er de finale zal bereiken. De winnaars mogen het dan opnemen tegen de leerkrachten! 

De eerste matchen kregen alvast belangstelling van heel wat supporters. Hier ziet u wat foto's uit de match tussen FC Lutoza Frieten tegen A.T.K. Blue. 

 
10November Pedagogische studiedag

 
30Oktober Herdenkingsviering

Voor de herfstvakantie zaten we met alle leerlingen van de lagere school nog eens samen in de kerk. We namen de tijd om stil te staan bij het verlies van een dierbare, de pijn die we voelen bij een afscheid, ... Is er plaats voor TROOST wanneer iemand 'de rivier oversteekt' ... ? 

Dank aan klas 2B voor de mooie, stemmige viering. 

 
23Oktober Wijziging datum schoolfeest lager.

In het komende voorjaar stond ons schoolfeest (lagere afdeling) gepland, dit op vrijdag 24 mei. Wegens de verkiezingen zijn we genoodzaakt om de datum te verplaatsen. Gelieve dus uw agenda aan te passen...

De nieuwe datum is: VRIJDAG 17 MEI 2019. Hopelijk is deze avond nog beschikbaar in jullie agenda.

 

 
18Oktober Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 19 oktober 2018: Dag van de jeugdbeweging

Wie komt er in UNIFORM naar school? 

 
12Oktober Pannenkoekennieuws

 
06Oktober 5 oktober : Saved by the bell ! Dag van de Leerkracht !

 
01Oktober Fotograaf

 
01Oktober Aya? Ah jaaaaa....

Onze kleuterafdeling werkte twee weken rond 'verkeer'. Wellicht vertelden ze thuis al over Aya: dit figuurtje begeleidde hen doorheen de activiteiten. 

Leren oversteken, verkeerslichten, fluo, ... er was voor elk wat wils. Kijk maar eens mee...

 

 
01Oktober Veldloop in Zonnebeke

Het was een stralende namiddag met prachtige momenten: leerlingen en ouders die aanmoedigen, lopers die fier zijn op de overwinning (van zichzelf of een klasgenoot), een schouderklopje om te troosten, ... kortom echte SPORTbeleving. 

We danken de gemeente voor de organisatie en het vervoer met het treintje, alsook de familieleden van onze leerlingen die talrijk aanwezig waren.

Klik HIER om de foto's te bekijken van de verschillende klassen.  Wellicht vindt u ook foto's bij de betreffende klassen. 

 
01Oktober Luchtkwaliteit

CurieuzeNeuzen... Weet u nog? De luchtkwaliteit in Vlaanderen. Ook in de Biesweide werd die gemeten. net als 19.999 andere curieuzeneuzen.  

De resultaten zijn ondertussen gekend. Via deze LINK (of klik op onderstaande foto) kunt u zien wat het resultaat was bij de klas van juf Lies. Zoals u merkt : GOED...op het randje van ZEER GOED! Goed nieuws dus voor de lucht in onze Weide. 

Op de website kunt u ook meer info vernemen over de metingen of een ander adres ingeven. 

 

 
24September Stemmen mag...

Onze derde kleuters van juf Charlot doet mee aan de wedstrijd van Kaatje: Schuddebol jij mee met je klas?

KLIK HIER of op de foto als je het filmpje wil zien...én liken. Dan maken zij misschien wel kans op een fantastische prijs.

 

 
18September Strapdag

Vandaag = STRAPDAG. 

 Bedoeling van de strapdag?   Het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen.  Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

We konden veel leerlingen en ouders verwelkomen ZONDER auto! Van harte dank! Het was heel wat minder druk aan de schoolpoort. 

In vele klassen klonk vandaag het 'Straplied' en de kleurige armbandjes waren alvast een succes bij de leerlingen. Hopelijk dragen deze zaken bij tot een duurzamere mobiliteit in de toekomst...

Meer info vindt u op: https://www.octopusplan.info/strapdag/

 
19September Luizen?

Luizen...? Wij wilden alvast preventief te werk gaan en schakelden ons Kriebelteam in. Met een aantal personen voeren zij deze week een grondige controle uit bij de leerlingen. 

Naast deze controle vragen wij ook de medewerking van de ouders. Dit filmpje kan hierbij interessant zijn. 

 

 
18September Vrije dag!

 
16September Nieuwe leerlingenraad

De nieuwe leerlingenraad is verkozen.... Uit onze lagere klassen 4, 5 en 6 werden telkens twee leden verkozen.  Deze zes enthousiaste kinderen zien het alvast zitten om enkele initiatieven uit te werken gedurende dit schooljaar. 

Ze gingen zich al voorstellen in de klassen en met dit filmpje doen ze dit even aan jullie.... 

 
15September Toon je sportclub@school

De beelden spreken voor zich..... 

 
11September Infoavonden

Ouders zijn welkom op onze infoavonden... 

 
10September Startviering

Het derde leerjaar verzorgde de startviering. We konden tevens kennis maken met de nieuwe pastoor Patrick.

We willen het schooljaar starten vol goede moed, met dank voor alle kansen die we zullen krijgen! En laat ons vooral niet vergeten: SAMEN, niet alleen. Als dit lukt, dan gaat 'de vlieger' zeker op in onze Biesweide! 

 

 
10September Kastje met kleuren...

Even onze kleurtjes herhalen vanuit onze zorgwerking... Vorig schooljaar, in maart werd dit opgestart. Een goede opfrissing voor de leerlingen, de leerkrachten en bij deze ook voor de ouders... 

We hebben gele en rode kaarten maar ook blauwe, oranje en groene. Op die manier willen we het gedrag van de leerlingen wat meer 'kleur' geven, ook goed gedrag. Dit alles zit mooi verpakt in een speelplaatskastje! En elke lade heeft zijn kaartjes...

Hallo! Ik ben Blauw! En oeps … loopt er iets verkeerd voor één keertje? Kan eens gebeuren! Dan krijg je een opmerking … Of krijg je een blauwe sticker of stempel die je helpt herinneren waar je moet op letten...... Maar doe je het dan weer goed?  Dan verdien je een duim! Ga zo door.

Heyla! Ik ben Oranje! Misschien moet juf of meester alweer een opmerking geven. Er worden afspraken gemaakt met de juf of meester. En krijg je tips hoe je het beter kunt doen! Je wordt nu goed in het oog gehouden!

Jip! Ik ben Geel! Lap … voor de zoveelste keer niet in orde? Alweer dezelfde opmerking?  Of maakte je het  te bont? Altijd maar plagen?  Ruzie alweer?  Iemand gekwetst of opzettelijk pijn gedaan? Dan krijg je geel! En krijg je een taakje of werk van je juf of meester.  Hopelijk pas je nu je gedrag aan!  Deze kaart gaat mee naar huis!

Joep! Ik ben Rood. Dit is de laatste stap. Al enkele gele kaarten gekregen? En nog steeds hetzelfde gedrag? Of heb je deze keer echt helemaal de grens overschreden?  Dit wordt ernstig nu. Je krijgt een rode kaart … samen gaan we nu rond de tafel zitten. Mama en papa worden er bijgehaald. We zoeken samen een oplossing! Want zo kan het niet meer verder. Dit wordt jouw laatste kans!

Maar… er is ook een groene lade.  En ik ben Groen en bewaar de complimentjes! Fair gespeeld? Bij de tweede bel stil? Een discussie goed opgelost? Iemand die op de groene bol stond laten meespelen? Dan verdienen jij of je klas een groene kaart! Doe zo voort!

 
Toon je sportclub@school

Toon je sportclub@school... Ook met de Biesweide willen we onze sportclubs promoten! Dus... we zijn benieuwd hoeveel leerlingen (en leerkrachten?)  we in sportkledij kunnen begroeten woensdag aanstaande... 

 
Start van het schooljaar...

Het startschot is gegeven... Na een warme, droge zomer staat de Biesweide terug frisgroen. Op onze Open School Dag konden de ouders, samen met de kinderen al even komen rondneuzen en kennismaken met de leerkrachten.

Op 3 september startte dan ons 'Biesweidival'! Een belevenis van 10 maanden lang...

De tenten worden terug opgeslagen voor een schooljaar lang. Vol goede moed kunnen we met zijn allen enthousiast op ontdekking gaan.

Een overzicht van de vakantiedagen vindt u onder 'Documenten' - 'Voor ouders'.

In de 'Kalender' worden naast de vrije dagen ook andere schoolactiviteiten aangeduid.

 
Boekenkaftdag

De Letterschuur Zonnebeke nodigt jullie uit. Ook ouders zijn welkom mét hun kind(eren)! 

 
Klaslijsten 2018-2019

U kunt de lijst met de verdeling van de leerlingen terugvinden onder 'Documenten' - 'Voor ouders'. 

Enkele leerlingen zijn nog onder voorbehoud. 

 
OPEN SCHOOL

Het schooljaar komt stilaan in zicht. De Biesweide zet de poort open op vrijdag 31 augustus.  Dan kan u een kijkje nemen in de klassen, een praatje slaan met de leerkrachten, wat info verkrijgen omtrent het nieuwe schooljaar, ...

Welkom!  Kleuterafdeling: 17u.-19u.  - Lagere afdeling: 17u.30 - 19u.30 

Ook onze ouderraad zal er aanwezig zijn. 

 

 
Klassen 2018-2019

Hieronder geven we u de geplande klasverdeling mee voor het komende schooljaar. Deze info is onder voorbehoud!

De titularis staat telkens eerst vermeld met daarachter (tussen haakjes) welke juf of meester er komt helpen. Het doorschuiven van de leerlingen en hierbij dus de info bij wie uw zoon/dochter zit, wordt eind augustus bekend gemaakt. 

L6: juf Justine (meester Matthijs)
L5A: juf Siska
L5B: juf Eugenie
L4: juf Katrien (meester Carlos / juf Annelies)
L3: juffen Karien K. en juf Darline
L2A: meester Mario (juf Annelies)
L2B: juffen Ilse en Leila
L1A: juf Karien M. (juf Ilse)
L1B: juf Lies (juf Leila)
K3A: juf Griet
K3B: juf Charlot
K2A: juf Leen
K2B: juf Stéphanie
K1: juf Sylvianne
Kp: juf Diane
Ambulante juf in het kleuter: juf Mirèse
 
Slotviering

Het schooljaar werd ook afgesloten met een viering. Deze werd voorbereid door klas 4A. Het thema was: Spiegel je mee? 

Het doet goed om eens een selfie te nemen. Hoe zie jij jezelf in de spiegel? Hoe kijk je terug op dit schooljaar? Momenten van dankbaarheid, bezinning, .... en ook afscheid.  Afscheid van de leerlingen van klas 6 én ook van diaken Lode, die nu naar Ieper 'verhuist'.

Zesdeklassers, dat het jullie goed mag gaan! Veel geluk in 'het volgende hoofdstuk'.

Lode, dank je wel voor de fijne samenwerking! Hopelijk stelt u het heel goed in Ieper. 

 
Rode dag...

De groene Biesweide kleurde opnieuw eens in het ROOD. De leerlingenraad organiseerde een feestje ter gelegenheid van het einde van het schooljaar én de Rode Duivels die de voorronde perfect afwerkten....

Ze zorgden voor muziek en een rood drankje voor alle leerlingen. Natuurlijk werd er ook een partijtje voetbal gespeeld.... én... de RODE ploeg heeft gewonnen! 

 
Laureaat schoolsport

Een basisschool moet van alle markten thuis zijn...ook van de sportmarkt. Dankzij de verschillende deelnames aan schoolsportactiviteiten in en buiten de gemeente, kregen wij het diploma van LAUREAAT. Daar mogen we toch een beetje fier op zijn, niet? 

 
Sportieve kleuters

Mooi weer... de sfeer van het WK... Ook de kleuters gingen een voormiddag de sportieve toer op.

Via een doorschuifsysteem werden verschillende proeven afgelegd... en als beloning: een IJSJE! 

 

 
Vorige12Volgende