0
1
05Juni Regeling oudercontacten

U klikt dan op de betreffende klas. Daar zal u een link terugvinden. In het rooster vult u dan de naam in van uw kind bij het gewenste uur. 

We vertrouwen op uw eerlijke medewerking.

 

 
02Juni Pedagogische studiedag

U weet het nog? 

 
06Mei Optreden KLEUTER

Het Groot-Ouder-Feest is achter de rug. Curieuze Neuzeke kan terug rondvliegen op haar bezem....

U kunt de filmopnames bekijken en downloaden via een link. Er zijn ook foto's te bewonderen.

Ga hier voor naar de pagina van de betreffende kleuterklas. 

 
14Mei Foto's bosklas

De foto's van de bosklas van klas 3 en 4 kan je via een link bekijken én downloaden.

Kijk hiervoor naar de pagina van de klas.

 
09Mei Dank u, Kangoeroeraad.

Dankzij de steun van Cera kon de Kangoeroeraad de kleuterspeelplaats verder uitrusten met fietsjes en een ballenvanger. De ouderraad wenst de kleuters en hun juffen veel speelplezier toe!

Wij danken de Kangoeraad voor hun inspanningen en steun aan de school! 

 
02Mei Verkeersweek in de Biesweide

Twee jaar geleden behaalden we de prijs van 'Meest verkeersvrije school van West-Vlaanderen'... weet u nog? Een reden te meer om 'verkeersveiligheid' op regelmatige basis in de aandacht te plaatsen. 

Er waren opnieuw talrijke activiteiten, verspreid over verschillende klassen: controle van de fietsen, bezoek van de politieagent, info omtrent de dode hoek, de 'kantelauto' (belang van de gordel!), oversteken, de fiets poetsen, verkeersquiz, miss en mister fluo, fietsbehendiqheid, zingen over veiligheid, tekenen, ......

 We danken alle medewerkers en hopen dat de ouders evenzeer meewerken aan de geleerde aandachtspunten!

Veilige groeten!

 
02Mei CurieuzeNeuzen

Curieuzeneuzen... en deze keer gaat het niet over het optreden van het kleuter... maar wel over de actie betreffende de luchtkwaliteit in Vlaanderen. De Biesweide doet inderdaad mee, net als 19.999 andere curieuzeneuzen.  Juf Lies nam het initiatief hiervoor.

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland. 

De resultaten worden bekend gemaakt in september 2018. Benieuwd of het in de Biesweide gezonde lucht is...  Meer info: https://curieuzeneuzen.be. Hier ziet u bijvoorbeeld ook waar nog meetpunten zijn. 

 
02Mei Project oorlog in klas 2

In het begin van het schooljaar kwam het project 'Kleine Sam en de Grote Oorlog' aan bod in klas 2. Het project werd ingediend in de provincie. Daar schenkt men dit jaar namelijk veel aandacht aan de herdenking van de Grote Oorlog. Klas 2 werd  bekroond met de 4de prijs door de provincie West-Vlaanderen.

Zij mochten onlangs hun prijs afhalen in Boeverbos. Voor de powerpoint met wat meer uitleg van het thema: klik Hier

 
28April Curieuze Neuzeke

Aanstaande vrijdag en zaterdag: optreden van onze kleuters...

Er zijn nog plaatsen beschikbaar op zaterdag 5 mei, 14u.30 of 16u. Vrienden, familie, ... zijn welkom! 

 
23Maart Chocomelk voor Broederlijk Delen

Eén van de acties voor Broederlijk delen is onze Chocostop. Vrijdag 23 maart konden leerlingen, ouders of grootouders genieten van een warmte kop chocomelk. De opbrengt gaat naar Broederlijk Delen. 

 
16Maart Jullie pinnen, wij kunnen winnen...

Met klas 6 doen we mee aan een wedstrijd van Die Keure. We deden een minuutje onze ogen dicht en droomden even over een bibliotheek op school..

Alle ideetjes hebben we gebundeld en in een moodboard gegoten.. Deze foto werd door de uitgeverij op Pinterest geplaatst.

Mogen we jullie (en vrienden, familie,..) vragen om onze foto te "pinnen"?
https://pin.it/rhdy6wiaufoay7

De vier ontwerpen met de meeste pins winnen een Ikea-bon ter waarde van 500 euro (!!) en een Verrekijkerbieb naar keuze.

(Stemmen kan tot 31 maart.)

De meeste dromen zijn bedrog... Deze hopelijk niet!

 
11Maart Eetfestijn 2018

Onze tweedaagse is achter de rug... Een aperitiefje, lekker eten, een goede babbel, schmink, springkasteel, tombola, ...of toch nog een stukje taart? Draaien aan het rad?  Het was er allemaal....

Oh ja, de winnaars van de 'mooie prijzen' uit de tombola zijn:

De 'speaker' is voor Nicolas Vanryckeghem.
Brievenbus 1 is voor Ringo Declercq.
Brievenbus 2 is voor Jürgen Vandenberghe.
De blender is voor Petronella Bruggeman.
 
Van harte dank voor jullie aanwezigheid en steun. De inkomsten zullen zeer goed benut worden voor de werking van de school. 
 
 
07Maart Kastje met kleuren...

Dinsdag 6 maart liepen een aantal 'kleurtjes' rond op school. Deze kinderen gingen rond in de klassen en gaven uitleg over het vernieuwde 'sanctiebeleid'. 

We hadden al gele en rode kaarten maar daar komen nu ook blauwe, oranje en groene kaarten bij. Op die manier willen we het gedrag van de leerlingen wat meer 'kleur' geven, ook goed gedrag. Dit alles zit mooi verpakt in een speelplaatskastje! En elke lade heeft zijn kaartjes...

Hallo! Ik ben Blauw! En oeps … loopt er iets verkeerd voor één keertje? Kan eens gebeuren! Dan krijg je een opmerking … Of krijg je een blauwe sticker of stempel die je helpt herinneren waar je moet op letten...... Maar doe je het dan weer goed?  Dan verdien je een duim! Ga zo door.

Heyla! Ik ben Oranje! Misschien moet juf of meester alweer een opmerking geven. Er worden afspraken gemaakt met de juf of meester. En krijg je tips hoe je het beter kunt doen! Je wordt nu goed in het oog gehouden!

Jip! Ik ben Geel! Lap … voor de zoveelste keer niet in orde? Alweer dezelfde opmerking?  Of maakte je het  te bont? Altijd maar plagen?  Ruzie alweer?  Iemand gekwetst of opzettelijk pijn gedaan? Dan krijg je geel! En krijg je een taakje of werk van je juf of meester.  Hopelijk pas je nu je gedrag aan!  Deze kaart gaat mee naar huis!

Joep! Ik ben Rood. Dit is de laatste stap. Al enkele gele kaarten gekregen? En nog steeds hetzelfde gedrag? Of heb je deze keer echt helemaal de grens overschreden?  Dit wordt ernstig nu. Je krijgt een rode kaart … samen gaan we nu rond de tafel zitten. Mama en papa worden er bijgehaald. We zoeken samen een oplossing! Want zo kan het niet meer verder. Dit wordt jouw laatste kans!

Maar… er is ook een groene lade.  En ik ben Groen en bewaar de complimentjes! Fair gespeeld? Bij de tweede bel stil? Een discussie goed opgelost? Iemand die op de groene bol stond laten meespelen? Dan verdienen jij of je klas een groene kaart! Doe zo voort!

 
01Maart Vastenviering klas 3

Vrijdagnamiddag 23 februari waren we samen in de kerk. Samen op weg naar Pasen. De leerlingen van de 3de klas o.l.v. juf Darline en juf Karien namen alvast het voortouw... Het is bijna lente. We zien dat leven doorbreekt. De natuur herleeft en alles wordt terug wat groen. Niet alleen in de natuur maar ook in de verhalen over Jezus' leven door de dood heen. In deze viering mogen we zien hoe Jezus een hart heeft voor mensen, die hen weer doet opstaan. 

Laat ons even in de spiegel kijken... Door vergeving te vragen en ook te bidden vanuit onze kleinheid en onze grote verlangens, dankbaar om de schepping, de aarde en de zon en om Gods droom voor ons met een toekomst vol van geluk. 

>

 
26Februari Soepverkoop

 

Dank u wel, ouderraad voor de organisatie van de SOEPVERKOOP.

Dank u wel, ouders, grootouders, .... voor het kopen van de pakketten.

Hopelijk lukt(e) het maken van de soep... Smakelijk!

Kijkt u ook eens op de facebookpagina van onze ouderraad? 

https://www.facebook.com/OuderraadDeBiesweide/

 

 
09Februari Eetfestijn 10-11 maart

Even herinneren....

Inschrijven kan via de bestelstrook of telefonisch. Uw inschrijving is pas definitief na betaling (overschrijving).

(Let wel: het aantal plaatsen is beperkt. Indien nodig bekijken we hiervoor het tijdstip van betaling.)

 
17Februari Week van de vriendschap 2018

5 - 9 februari: Week tegen Pesten, Stip na Stip, ... in de Biesweide noemen we het de Week van de Vriendschap.

De leerlingen van de lagere afdeling kregen een 'geheim' vriendje in de klas. Die mochten ze tijdens Dé Week dan stiekem verrassen en verwennen. De leerlingenraad speelde liedjes 'op aanvraag': de kinderen konden muziek aanvragen voor een vriend of vriendin. Ook in de klassen werd her en der aandacht geschonken aan anti-pestgedrag en vriendschap.

Hopelijk kreeg onze Weide hierdoor wat extra meststof om in het voorjaar nog groener te worden....

Trouwens... ook de leerkrachten en het personeel kregen een geheim vriendje... Tja, we moeten het voorbeeld tonen hé....

 
15Februari Afdak

Er komt dus een groot afdak op de speelplaats én een afdak voor de fietsenstalling. De werken zijn volop bezig. Weldra kunnen we genieten van de kletterende regendruppels op het dak ....

 
08Februari Dikketruiendag 2018

Traditiegetrouw namen we met onze lagere afdeling deel aan de Dikketruiendag. De verwarming stond lager, we vestigden de aandacht op de 'betekenis' van deze dag én we koppelden er iets creatiefs aan. 

Dit jaar werden de voetjes extra verwarmd en mochten de leerlingen hun schoenen extra versieren....

 
01Februari Damiaanactie

Donderdag 1 februari kwam een spreker van de Damiaanactie uitleg geven over hun werking. Dit was voor de klassen 4, 5 en 6 van het lager. De campagnefilm van dit jaar werd ook getoond. 

Op die manier kwamen onze leerlingen meer te weten over het bestrijden van van tuberculose en lepra door de Damiaanactie. 

We danken hierbij ook de mensen die stiftjes hebben gekocht via de leerlingen. De opbrengst hiervan komt zeker ten goede van deze organisatie. 

 
Eetfestijn 2018 ...in de 'Weide'.

  

Misschien best al even in de agenda noteren? 

Eetfestijn : zaterdagavond 10 maart - zondagmiddag 11 maart 2018. 

 
Gedichtendag 2018

De poëzieweek is van start gegaan...met 'Gedichtendag'. En dat hebben we gemerkt vanmorgen. Twee poëtische dames stonden de kinderen op te wachten met een gedicht én een kleine voorstelling.

Kom even DICHTER en geniet van het filmpje.

 
De Avonturen van Harten Koning

De Kangoeraad van de Biesweide organiseert: 

Op zaterdag 27 januari 2018 - 16u.00  - OC Beselare 

"De Avonturen van Harten Koning" is een 'goochelverhaal', een origineel kinderprogramma met poppen, een verhaal en goochelen! De kinderen doen mee, de Draak spuwt écht vuur en de volwassenen zijn geamuseerde toeschouwers. 
Iedereen welkom dus. Er zijn nog kaarten maar niet zo veel meer......

Te bestellen via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 
Beste wensen!

 
Warm..warmer...Warmste Week

De Ketnet Koekenbak is voorbij. Meer dan 3000 koekjes.. Ze zijn allemaal de deur uit. De school voelde deze week heel WARM aan: kinderen, ouders én de school die de handen in elkaar slaan voor het goede doel: PRACHTIG!

DANK aan alle medewerkers én alle mensen die dit initiatief steunden. De opbrengst?

We kunnen 1590,64 euro schenken aan Hope for Duchenne 

Ondertussen is het filmpje te zien van het bezoek van Ghost Rockers (na 13min.28sec.)

https://www.ketnet.be/kijken/kingsize-live/ketnet-koekenbak-2017

 
Hoog bezoek ...

Wat een verrassing! Naar aanleiding van onze Ketnet-Koekenbak waren we bij de gelukkigen om de Ghost Rockers van Ketnet te mogen ontvangen. We konden het tot vandaag stil houden voor onze leerlingen van klas 4 en 5...

Drie spoken, vergezeld van een cameraman en een geluidsman kwamen de gymzaal binnen... Het was eventjes zoeken naar de identiteit maar toen verscheen verwondering op de gezichten van onze leerlingen..... Drie Ghost Rockers..  Daarna was er even tijd om vragen te stellen, een lied te zingen én een groepsfoto te maken.   De vedetten konden onze school verlaten door een haag van kinderen, want daar stonden de andere klassen klaar. 

Onze Warmste Week ging dus alvast van start met een knaller! En nu maar koekjes kopen...Vele ouders en kinderen bakten zich bijna krom vorig weekend: meer dan 3000 koekjes!! Super hoor! 

Lees ook: http://sintmartinusbeselare.blogspot.be/2017/12/hoog-bezoek-op-de-biesweide.html

 
Advent... het goede doel steunen.

Na het succes van vorig jaar, gaat de Ketnet Koekenbak dit jaar opnieuw door in de Biesweide. Dit jaar is dit zelfs met twee klassen (4 en 5). Hier alvast het officieel clipje van de Warmste Week van Stubru.

http://extra.stubru.be/warmsteweek/index.php?v=327e0241d23

Nog een boodschap: 

https://www.facebook.com/valerie.claerhout.9/videos/10212322216224435/

 

 Het goede doel dat we steunen is: Hope for Duchenne. Meer info: http://www.hopeforduchenne.be/

De koekjesverkoop gaat door:

* maandag 18 december  vanaf 16 uur 

* dinsdag 19 december vanaf 16 uur

* woensdag 20 december vanaf 11 uur

 
Advent... op weg naar Kerstmis

Klas 5 verzorgde de viering bij de start van de advent. "1 op 7 haalt de eindmeet niet" : het is belangrijk dat onze kinderen van de Biesweide beseffen dat er in ons land ook mensen, kinderen zijn die in armoede leven, die hulp kunnen gebruiken. Dit werd ons verteld met tekst, muziek en toneel.....

Het slotmoment stuurde een boodschap van 'dankbaarheid' uit: Gratitude van Ingeborg.....

 

U kunt een mooi artikel lezen op de  link van de Sint-Martinusparochie: https://sintmartinusbeselare.blogspot.be/2017/12/gratitude.html?spref=fb

We wensen jullie een mooie weg naar Kerstmis toe... vol dankbaarheid rondom ons heen.

 
Sint, Zwarte Piet en Zwarte Miet

Hoogdag in de Biesweide....Sinterklaas kwam op bezoek, samen met Zwarte Piet en Zwarte Miet. Gelukkig is Zwarte Piet op tijd aangekomen. Hij had namelijk de boot gemist en heeft daardoor vele landen moeten doorkruisen om bij ons te geraken..

Hier ziet u alvast de intrede. Daarna mochten de leerlingen op bezoek naar de gymzaal. Ze brachten er een nummertje voor de Sint....en natuurlijk had de Sint dan ook iets mee voor de kinderen. Misschien vindt u op de pagina van de klas nog meer foto's? 

 

 
11 november : wapenstilstand

Zaterdag 11 november 2017. 

Samen met het gemeentebestuur, oudstrijders, kinderen en ouders van de school werden de gesneuvelden uit de eerste wereldoorlog herdacht.

Er werden kransen neergelegd bij het monument van de Belgische gesneuvelden.

Alle aanwezige leerlingen legden een roosje in de schaal met blauwe klei.

Bij de grafsteen van de Duitse soldaat werd een stuk uit 'Ode an die Freude' voorgelezen.

Tijdens het spelen van de last post werd een sereen stiltemoment gehouden.

 

 
Vorige12Volgende