maandag, 27 mei 2024 14:49

Studenten Vives richten kindergemeenteraad op in Zonnebeke.

 

 

Acht studenten uit het laatste jaar sociaal-agogisch werk van de Vives Hogeschool in Kortrijk richten een kindergemeenteraad op in Zonnebeke. 

Momenteel loopt in Zonnebeke een zoektocht naar kinderen uit het 4de en 5de leerjaar die hun gemeente cooler willen maken. Niet vanaf de zijlijn, maar wel vanuit hun zetel in de eerste kindergemeenteraad. Wie in het 4e of het 5e leerjaar zit, woont in Zonnebeke, enthousiast is en leuke ideeën heeft, kan zich kandidaat stellen via zonnebeke.be/kindergemeenteraad of door de flyer in te dienen bij de bib, ten laatste op 31 mei 2024, 12 uur.

De eerste kindergemeenteraad biedt plaats voor zo’n 20 leden. Die worden verkozen op het stemfest op 12 juni door… kinderen! Iedereen die woont in Zonnebeke en tussen 6 en 12 jaar oud is, kan op 12 juni kiezen wie hen mag vertegenwoordigen. 12 juni 2024 wordt een echt stemfeest met springkastelen, spelletjes, grime-, heerlijke ijsjes en gezellige muziek!

Wie de meeste stemmen haalt, wordt verkozen als lid van de kindergemeenteraad en gehuldigd op 14 juni 2024, de inauguratie.

 

Meer info via zonnebeke.be/kindergemeenteraad